Bekijk ook onze kookwinkel →

aga

AGA Traditional

De Traditionele AGA is een warmte-opslagfornuis. Het fornuis is altijd klaar voor gebruik en geeft warmte af aan de ruimte. Het koken , bakken en braden speelt zich hoofdzakelijk af in de ovens. De Traditionele AGA is geschikt voor ruime leef keukens, of huizen waarin kamer en keuken in open verbinding staan met elkaar. Vroeger werd deze AGA op kolen gestookt, de laatste jaren is dit fornuis hoofdzakelijk verkocht op gas en soms op elektriciteit. Sinds 2016 wordt de Traditionele AGA in Nederland opgevolgd door de AGA Dual Control. In de tweedehands markt kunnen we deze fornuizen echter blijven aanbieden . Deze fornuizen worden afgebroken en opgebouwd als een ware 3d puzzel. De traditionele AGA is verkrijgbaar in een twee-, drie-, of vier-oven model.

AGA eR7

De AGA eR7, voorheen AGA Total Control genoemd, lijkt van buiten op de Traditional AGA. De binnenkant is echter zeer geavanceerd. Met deze elektrische AGA kan men iedere oven en iedere plaat apart uit- en aanzetten. Ook is het mogelijk om het fornuis te programmeren. De AGA eR7 is bedoeld voor mensen die houden van “AGA koken”, maar niet permanent het fornuis aan willen hebben. Wanneer men het energiegebruik en de warmte wil controleren, dan zou deze AGA een goede keuze zijn. De AGA eR7 is leverbaar in een variant van drie of vijf ovens.

AGA 60

De AGA 60 is ontworpen voor kleine (stads) keukens, vandaar dat oorspronkelijke de naam AGA City 60 was. Het fornuis is slechts 60cm breed. In het gebruik lijkt de City 60 op een AGA eR7. De ovens zijn apart aan- en uit te zetten en hebben de kookeigenschappen van de Traditional AGA. De bovenste oven is de braad- of bakoven en de onderste oven is de kookoven. De top is leverbaar met een grote plaat, of 4 gaspitten. De AGA 60 is in verschillende varianten leverbaar , de ovens zijn echter altijd elektrisch en niet bedoeld om permanent warmte aan de ruimte af te geven. 

Eer komt de AGA 60 toe omdat deze AGA het basismodel vormt van de AGA 3 series. Met de AGA 60 is een tweede lijn AGA’s beschikbaar gekomen. Naast de AGA 7 series , AGA eR7 en R7, is er na de AGA 60 een prachtige, flexibele, moderne AGA lijn op de markt gebracht onder de verzamelnaam AGA 3 series.

AGA R7

De AGA R7, voorheen AGA Dual Control genoemd, lijkt het meeste op de Traditional AGA. Alle ovens zijn samen aan of samen uit. Het is ook mogelijk de ovens op een lage stand te zetten. De term “Dual” verwees naar de separate aansturingen van de onderkant (ovens) en de bovenkant (platen) van de AGA. Bij de Traditional AGA kan men enkel koken op de platen als het hele systeem op temperatuur is. Bij de AGA R7 is de bovenkant gescheiden van de onderkant en wordt elektrisch verwarmd. Om die reden kan men bij een AGA R7 in de zomer de ovens uitschakelen en nog steeds bovenop koken. Mensen die weten wat een Traditional AGA is, maar kiezen voor de voordelen van de moderne, zuinigere variant, zullen kiezen voor een AGA R7. De AGA R7 is leverbaar in een variant van drie of vijf ovens op elektriciteit.

AGA Module

De AGA module is een 60cm breed fornuis dat twee elektrische ovens heeft en een gaskookplaat of een keramische plaat. De ovens zijn binnen 15 minuten warm. De ovens van een module zijn geen gietijzeren “stralingsovens”. Het koken bij een module vindt bovenop plaats, het bakken, braden en grillen gebeurt in de ovens. Er bestaat een vrijstaande module en een module die vast gebouwd kan worden aan een AGA eR7, AGA R7 of Traditional AGA.

AGA Masterchef Deluxe

De Masterchef Deluxe heeft twee varianten: de 90cm en de 110cm. Door de strakke uitstraling, door de variatie in breedte en zijn aantrekkelijke opties is de AGA Masterchef Deluxe een veel verkocht AGA fornuis. De Masterchef Deluxe heeft meerdere grote ovens . De AGA Masterchef Deluxe is verkrijgbaar met een gaskookplaat of een inductieplaat. De bridgefunctie in de inductiekookplaat en de vleesthermometer in de multifunctionele oven, maken deze nieuwe AGA tot een modern en praktisch fornuis.

AGA 3-series

De AGA eR3-series bestaat uit 7 varianten, een serie van nieuwe AGA’s met een breedte van 90 tot 170cm. De enkele deksel en de gietijzeren ovens aan de linkerzijde zijn herkenbaar van de AGA 60, maar aan de rechterkant is een eenheid toegevoegd met een warmhoudoven en eventueel een opbergruimte. Bovenop rechts heeft men de keuze voor een warmhoudplaat of een inductieplaat. In de tweede ontwikkeling van de eR3- series heeft AGA als optie aan de linkerzijde een enorme heteluchtoven gecreëerd en bovenop een extra gietijzeren sudderplaat. De eR3-series is snel een eigen plek aan het veroveren. Alle opties zijn aanwezig, zowel voor het snelle koken met de inductieplaat en heteluchtoven, als ook het heerlijke koken met de gietijzeren ovens als ook de gietijzeren kookplaat. Voor iedere ruimte is een passende maat beschikbaar.

De AGA eR3-series slaat een brug tussen traditie en energiebewustheid en is hierdoor de meest “eigenwijze” AGA van het moment.