Bekijk ook onze kookwinkel →

aga

AGA Traditional

De Traditionele AGA is een warmte-opslagfornuis. Het fornuis is altijd klaar voor gebruik en geeft warmte af aan de ruimte. Het koken , bakken en braden speelt zich hoofdzakelijk af in de ovens. De Traditionele AGA is geschikt voor ruime leef keukens, of huizen waarin kamer en keuken in open verbinding staan met elkaar. Vroeger werd deze AGA op kolen gestookt, de laatste jaren is dit fornuis hoofdzakelijk verkocht op gas en soms op elektriciteit. Sinds 2016 wordt de Traditionele AGA in Nederland opgevolgd door de AGA Dual Control. In de tweedehands markt kunnen we deze fornuizen echter blijven aanbieden . Deze fornuizen worden afgebroken en opgebouwd als een ware 3d puzzel. De traditionele AGA is verkrijgbaar in een twee-, drie-, of vier-oven model.

AGA Total Control

De AGA Total Control lijkt van buiten op de Traditionele AGA. De binnenkant is echter zeer geavanceerd. Met deze elektrische AGA kan men iedere oven en iedere plaat apart uit- en aanzetten. Ook is het mogelijk om het fornuis te programmeren. De AGA Total Control is bedoeld voor mensen die houden van “AGA koken”, maar niet permanent het fornuis aan willen hebben. Wanneer men het energiegebruik en de warmte wil controleren, dan zou deze AGA een goede keuze zijn. De AGA Total Control is leverbaar in een variant van drie of vijf ovens.

AGA City 60

De AGA City 60 is ontworpen voor kleine (stads) keukens. Het fornuis is slechts 60cm breed. In het gebruik lijkt de City 60 op een AGA Total Control. De ovens zijn apart aan- en uit te zetten en hebben de kookeigenschappen van de Traditionele AGA. De bovenste oven is de braad- of bakoven en de onderste oven is de kookoven. De top is leverbaar met een grote plaat, of 4 gaspitten. De AGA City 60 is in verschillende varianten leverbaar , de ovens zijn echter altijd elektrisch en niet bedoeld om permanent warmte aan de ruimte af te geven.

AGA Dual Control

De AGA Dual Control lijkt het meeste op de Traditionele AGA. Alle ovens zijn samen aan of samen uit. Het is ook mogelijk de ovens op een lage stand te zetten. De term “Dual” wijst naar de separate aansturingen van de onderkant (ovens) en de bovenkant (platen) van de AGA. Bij de traditionele AGA kan men enkel koken op de platen als het hele systeem op temperatuur is. Bij de AGA Dual Control is de bovenkant gescheiden van de onderkant en wordt elektrisch verwarmd. Om die reden kan men bij een AGA Dual Control in de zomer de ovens uitschakelen en nog steeds bovenop koken. Mensen die weten wat een Traditionele AGA is, maar kiezen voor de voordelen van de moderne, zuinigere variant, zullen kiezen voor een AGA Dual Control. De AGA Dual Control is leverbaar in een variant van drie of vijf ovens en is leverbaar op elektriciteit of gas.

AGA Module

De AGA module is een 60cm breed fornuis dat twee elektrische ovens heeft en een gaskookplaat of een keramische plaat. De ovens zijn binnen 15 minuten warm. De ovens van een module zijn geen gietijzeren “stralingsovens”. Het koken bij een module vindt bovenop plaats, het bakken, braden en grillen gebeurt in de ovens. Er bestaat een vrijstaande module en een module die vast gebouwd kan worden aan een AGA Total Control, AGA Dual Control of Traditionele AGA.

AGA 6x4

De naam AGA 6x4 verwijst naar 6 gaspitten(of keramische kookvelden) en 4 ovens. Bij de 6x4 kookt men bovenop en gebruikt men de ovens om te bakken, te braden, te grillen of warm te houden. Het 6x4 fornuis is uniek, geen ander fornuis met zes gaspitten heeft een gietijzeren front en top. Dit fornuis combineert de uitstraling van de Traditionele AGA met de eigentijdse manier van koken. Dit fornuis hoeft niet aan te staan en geeft enkel warmte af als de ovens gebruikt worden. De ovens van een 6x4 zijn geen gietijzeren “stralingsovens”. De AGA 6x4 is 98.4cm breed.

AGA Masterchef Deluxe

De Masterchef Deluxe heeft twee varianten: de 90cm en de 110cm. Door de strakke uitstraling, door de variatie in breedte en zijn aantrekkelijke opties is de AGA Masterchef Deluxe een veel verkocht AGA fornuis. De Masterchef Deluxe heeft meerdere grote ovens . De AGA Masterchef Deluxe is verkrijgbaar met een gaskookplaat of een inductieplaat. De bridgefunctie in de inductiekookplaat en de vleesthermometer in de multifunctionele oven, maken deze nieuwe AGA tot een modern en praktisch fornuis.

AGA 3-serie

De AGA 3-serie bestaat uit vier varianten, een serie van nieuwe AGA’s.

De enkele deksel en de gietijzeren ovens aan de linkerzijde zijn herkenbaar van de AGA City 60,

maar aan de rechterkant is een eenheid toegevoegd met een warmhoud oven en eventueel een opbergruimte.

Bovenop heeft men de keuze voor een warmhoudplaat of een inductieplaat.

De AGA 3-serie slaat een brug tussen traditie en energiebewustheid en is hierdoor de meest “eigenwijze” AGA van het moment.