Bekijk ook onze kookwinkel →

Energie

Alles over energie

Inzicht in verbruik

Een traditioneel AGA fornuis geeft warmte af en gebruikt energie. De AGA Traditional verbruikt per jaar (zonder besturing):

 • 4-oven AGA Traditional aardgas : 2302 m3
 • 4-oven AGA Traditional propaangas: 3276 Liter
 • 4-oven AGA Traditional elektrisch: 11794 kW/h

Ombouw

d’Verte biedt mogelijkheden om het (energie) gebruik van uw AGA aan te passen:

 • VTMS

  VTMS, d’Verte Time Management System, is onze besturing die energie bespaart en de warmte-opbouw in de keuken terugdringt. VTMS is leverbaar op gas en op elektriciteit. VTMS is in een dag te installeren in de meeste AGA' s. VTMS levert een aanzienlijke besparing op, waardoor de aanschaf in twee tot drie jaar kan worden terugverdiend. Bent u benieuwd of VTMS op uw AGA mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

 • Keramische hob of gashob

  De AGA vier oven beschikt over een warmhoudplaat. Deze kan worden vervangen door een zogenaamde hob. U kunt kiezen voor twee gaspitten of een keramische plaat. Een hob kan gebruikt worden als kookalternatief. Als het in de zomer warm is, dan kan de AGA tijdelijk laag gezet worden en kunt u op de hob koken. Vanzelfsprekend bespaart u hierdoor energie. Het is niet mogelijk om op de plaats van de warmhoudplaat een inductieplaat te installeren. Voor een inductieplaat is er een ander voorfront nodig met een luchtopening . Wilt u een permanente oplossing in uw AGA voor de warme maanden? Informeer dan naar de mogelijkheid om een hob te laten installeren bij uw volgende AGA onderhoudsbeurt.

 • Klimaat – Deal

  Een aantrekkelijk tarief hanteren we wanneer de keuze gemaakt wordt voor VTMS en een hob, de zogenaamde Klimaat-Deal. Door het gebruik van VTMS zal de AGA op vooraf geprogrammeerde momenten lager staan. Het gevolg hiervan is, dat de AGA dan minder energie gebruikt, minder warm wordt, maar ook dat de kookplaten lager van temperatuur zullen zijn. Op het moment dat een hob aanwezig is, heeft u de luxe om aan te koken op de hob en hoeft de AGA hiervoor niet eens hoog te staan. De combinatie van een hob en VTMS maakt dat u optimaal flexibel bent in het gebruik van uw AGA en de consumptie van energie in alle seizoenen. Denkt u over energiebesparende maatregelen en wilt u tevens het maximale comfort en de flexibiliteit van uw huidige AGA vier-oven in alle jaargetijden vergroten? Dan is het nu het moment om ons te bellen.

 • AGA ombouw van gas naar elektriciteit

  Voor veel jonge AGA ovens bestaat de mogelijkheid om het fornuis van gas naar elektriciteit om te bouwen. Deze modellen zijn destijds door AGA ook op de markt gezet in de elektrische variant. Wij als d’Verte kunnen dit voor u verzorgen. We zullen met u verkennen of de ombouw van een traditionele AGA voor u de beste aanpassing is. Op het moment dat u een fors overschot aan zelf opgewekte elektriciteit heeft, of denkt te gaan realiseren, of wanneer u verhuist naar een gebied waar geen gas is aangelegd, dan is deze aanpassing te overwegen. Een principiële keuze voor elektriciteit kan natuurlijk ook. Als u denkt dat de ombouw van uw AGA naar elektriciteit voor u de beste optie is, bel ons dan en ga het gesprek met ons aan.

Aankoop

Bij de aanschaf van een nieuwe AGA kunnen kookeigenschappen bepalen welk model u kiest. Het is echter ook mogelijk dat u keuzes maakt op basis van het verbruik van energie.

Bij nieuwe, elektrische AGA’s wordt het energiegebruik vergeleken aan de hand van het bereiden van een weekmenu. We baseren onze gegevens op de Engelse site. Daar kunt u ook teruglezen over welk menu we spreken. http://www.agaliving.com/aga-range-cookers/aga-running-costs.

 • City 60 AGA *: 32 kW/h
 • 3-oven AGA Total Control (ER7):* 34,5 kW/h
 • 3-oven AGA Dual Control Electric (R7): * 128,5 kW/h
 • AGA 3-series (ER3) : 34 kW/h ( vergelijkbare berekening gemaakt door d'Verte met als uitgangspunt ovens 30 u per week aan en kookplaat twee uur per dag)

Inruilen

Wanneer u overweegt een nieuw fornuis bij d’Verte aan te schaffen dan kunnen we met u spreken over het afbreken en afvoeren van de oude AGA. In sommige gevallen is er sprake van een inruil. Dit is afhankelijk van het fornuis dat u inruilt en het type dat u aanschaft. Daarnaast kunnen we u ontzorgen door te onderzoeken welke aanpassingen er gemaakt dienen te worden voor de elektrische aansluiting. We kunnen dit ook voor u verzorgen.