Bekijk ook onze kookwinkel →

AGA-ombouw

1. AGA blijft op gas met VTMS eventueel aangevuld met hob

d’Verte Time Management System

VTMS, d’Verte Time Management System, is ons besturingssysteem dat tot 30% gas bespaart en de warmteopbouw in de keuken terugdringt. VTMS is in een dag te installeren in de meeste gas AGA’ s vanaf 1996. VTMS levert een aanzienlijke besparing op, waardoor de aanschaf in twee tot drie jaar kan worden terugverdiend.

Bent u benieuwd of VTMS op uw AGA mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Keramische hob of gashob

De AGA vier oven beschikt over een warmhoudplaat. Deze kan in veel gevallen worden vervangen door een zogenaamde hob. U kunt kiezen voor twee gaspitten of een keramische plaat. Een hob kan gebruikt worden als kookalternatief. Als het in de zomer warm is, dan kan de AGA tijdelijk laag-, of uitgezet worden en kunt u op de hob koken. Vanzelfsprekend bespaart u hierdoor energie. Het is niet mogelijk om op de plaats van de warmhoudplaat een inductieplaat te installeren. Voor een inductieplaat is er een ander voorfront nodig met een luchtopening.

Wilt u een permanente oplossing in uw AGA voor de warme maanden? Informeer dan naar de mogelijkheid om een hob te laten installeren bij uw volgende AGA-onderhoudsbeurt.

Klimaat – CombiDeal

We hanteren een aantrekkelijk tarief wanneer de keuze gemaakt wordt voor VTMS en een hob, de zogenaamde Klimaat-CombiDeal. Door het gebruik van VTMS zal de AGA op vooraf geprogrammeerde momenten lager staan. Het gevolg hiervan is, dat de AGA dan minder energie gebruikt, minder warm wordt, maar ook dat de kookplaten lager van temperatuur zullen zijn. Op het moment dat een hob aanwezig is, heeft u de luxe om aan te koken op de hob en hoeft de AGA hiervoor niet eens hoog te staan. De combinatie van een hob en VTMS maakt dat u optimaal flexibel bent in het gebruik van uw AGA en de consumptie van energie in alle seizoenen.

Denkt u over energiebesparende maatregelen en wilt u tevens het maximale comfort en flexibiliteit van uw huidige AGA vier oven in alle jaargetijden vergroten? Dan is het nu het moment om ons te bellen.

2. Traditionele aga ombouwen naar een warme elektrische aga

Voor AGA's na 1996 bestaat de mogelijkheid om het fornuis van gas naar elektriciteit om te bouwen. Deze modellen zijn destijds door AGA ook op de markt gezet in de elektrische variant. Wij als d’Verte kunnen dit voor u verzorgen. We zullen met u verkennen of de ombouw van een traditionele AGA voor u de beste aanpassing is. Op het moment dat u een fors overschot aan zelf opgewekte elektriciteit heeft, of denkt te gaan realiseren, of wanneer u verhuist naar een gebied waar geen gas is aangelegd, of de warmte voor u onmisbaar is, dan is deze aanpassing te overwegen. Een principiële keuze voor elektriciteit kan natuurlijk ook. Als u denkt dat de ombouw van uw gas AGA naar elektriciteit voor u de beste optie is, bel ons dan en ga het gesprek met ons aan.

3. Ombouwen naar een flexibele, elektrische aga met vcms

VCMS verandert uw traditionele, gasgestookte AGA in een elektrische, flexibel te sturen AGA. VCMS is door d’Verte ontwikkeld voor de Nederlandse en Belgische markt en toegespitst op het stroomaanbod dat er hier is. U heeft een krachtstroomaansluiting nodig naast uw AGA, maar zodra u deze gerealiseerd heeft, dan kunt u de AGA gebruiken op maat. De ovens warmen binnen 30 minuten en de platen binnen 15 minuten op van koud naar warm. Via een app op uw telefoon kunt u ook op afstand uw AGA aan- en uitzetten. Tevens kunt u uw AGA programmeren als geheel, maar ook per sectie. Omdat uw AGA verandert, raden we u aan om vooraf een bezoek te plannen en u goed te laten informeren.

Als u van plan bent te investeren in zonnepanelen, dan kan VCMS hiermee een mooie combinatie vormen, omdat u met minder panelen uw AGA kunt laten functioneren. Bij typisch kookgedrag (lees bij hoofdstuk verbruik) zal de AGA ca 2500kW per jaar gebruiken.

Bent u nieuwsgierig? Bel of mail ons, of maak een afspraak om ons te bezoeken en VCMS uit te proberen.