Bekijk ook onze kookwinkel →

Energieverbruik AGA

Energieverbruik AGA

Een AGA Traditional verbruikt per jaar (zonder besturing):

Op aardgas: 2302 m3
Op propaan: 3276 Liter
Op elektriciteit: 11794 kW/h

Met een besturing kan er tot 30% bespaard worden. d’Verte kan een besturing ook achteraf bouwen. Indien u overweegt de stroom voor uw AGA uit zonnepanelen te halen, dan begrijpt u, dat er veel zonnepanelen nodig zijn om hierin te voorzien.

Bij nieuwe, elektrische AGA-modellen is er een grote flexibiliteit in gebruik en mogelijkheden. We vergelijken het verbruik per week van de verschillende modellen van AGA op basis van een weekmenu:

AGA Traditional: * 240 kW/h (zonder besturing)
AGA R7: * 128,5 kW/h
AGA eR7: * 34,5 kW/h
AGA 60: * 32 kW/h
AGA 3-series eR3: ** 34 kW/h
VCMS: *** 49kW/h

* We baseren onze gegevens op de Engelse site (www.agaliving.com/buying/aga-buyers-guides/aga-running-costs). Daar kunt u van alle modellen informatie terugvinden.
** Wat betreft de 3-series (vergelijkbare berekening gemaakt door d'Verte met als uitgangspunt ovens 30 u per week aan en kookplaat twee uur per dag).
*** Bij de VCMS zijn de gegevens gemeten op basis van het volgende verbruik: in ochtend en rond lunchtijd de rechterplaat 1.5u aan en in de avond 2.5u het volledige fornuis aan.

Mocht u een AGA aan gaan schaffen, staar u niet blind op goedkope gebruikte fornuizen, die u voor veel geld moet verhuizen en laten ombouwen en waar mogelijk een pittige energierekening aan vast komt te hangen. Weeg de investering over een periode van bijvoorbeeld tien jaar af. Vaak zal een moderne stuurbare AGA (AGA ER7 of AGA ER3 Series) duurder zijn in aanschaf, maar door het zuinigere energieverbruik een betere aankoopkeuze zijn. Als AGA Living Center kunnen we u van dienst zijn bij de informatie over en de aankoop van uw AGA.

Raadpleeg ook een energievergelijkingssite zoals bijvoorbeeld: goedkopeenergieengas.nl en oriënteer u op de werkelijke tarieven.